2017-11-24 MAISTO IŠDAIGOS 2017

2017-11-24 MAISTO IŠDAIGOS 2017

" Auksinį rudenį gamtoje keičia niūrios, darganotos, trumpos dienos, o mokykloje pamokas – švenčių laukimas.

Lapkričio 23 d. VIMS mokykloje įvyko tradicinė, visų labai laukiama, skanioji bendruomenės šventė „Maisto išdaigos“. Jos tema – „Būkime sveiki!“. Šiais metais šventės tikslas buvo skirti dėmesį Lietuvoje auginamoms daržovėms, vaisiams, grūdinėms kultūroms, atskleisti jų naudą žmonėms bei, pasitelkus kūrybinę išmonę, pateikti iš jų gaminamų patiekalų įvairovę.

Kiekvienai klasei burtai lėmė, kuo mokiniai su savo tėveliais ir mokytojais domėsis, ruošdamiesi šventei. Spalvų, kvapų ir skonių įvairovė didelė: kriaušė, agurkas, pomidoras, bulvė, pupos, rugiai, avižos, grikiai, kopūstas, burokas, morka, moliūgas, svarainis, uogos... Mokiniai iš anksto rinko naudingą ir įdomią informaciją, ruošė plakatus. Šventės dieną, po pamokų, mokyklos aktų salėje vyko edukacinė renginio dalis – kūrybinis daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir plakatų apie juos pristatymas laisvai pasirinkta menine raiškos forma. Skambėjo dainos ir posmai, net sukurtas vaizdo klipas! Visi daug sužinojo apie pagrindinius „Maisto išdaigų“ dalyvius: iš kur kilo, kokios jų tradicijos kultūroje, maistinė vertė, kokių vitaminų ir naudingų medžiagų turi, ką galima gaminti. Buvo išreikšta padėka mūsų kašte auginamam turtui – energijos ir sveikatos šaltiniui.

Po rimtos (bet labai turiningos ir linksmos) dalies visi sugužėjo į III a. fojė. Čia vaikai su savo tėveliais dengė vieną didelį bendrą stalą, ant kurio puikavosi net kultūringo elgesio prie stalo taisyklės. Džiugus šurmulys, susirinkus visai mokyklos bendruomenei, kūrė gerą nuotaiką ir šiltą bendravimą. O  įvairiausių spalvų bei skonių patiekalai – geroji „maisto išdaiga“, atrasta ir pateikta naujai, išradingai, su meile.  
Ačiū visiems – mokiniams ir jų tėveliams, močiutėms ir seneliams, mokytojams ir draugams, ačiū žemei, auginančiai tokią gausą skanių, sveikų, naudingų ir spalvingų daržovių, vaisių ir grūdinių kultūrų!Ačiū visiems už žinių, kūrybos ir bendravimo šventę!